Despre noi > Ştiri

 Navigare

tipareste trimite pe mail

 Prelungire termen de depunere Propuneri de proiecte pentru Planul National de Actiune pentru Protectia Mediului

Detalii

Autor: APM Iaşi,
Adăugat: 2011-04-12 09:21:30
Ultima actualizare: 2011-05-20 13:02:18

Taguri

Va informam ca termenul de depunere a fiselor de proiecte a fost prelungi pana la data de 31.05.2011

11.04.2011

Se pot face propuneri de proiecte pentru Planul Naţional de Acţiune pentru Protecţia Mediului

 

Până la data de 12 mai 2011, orice persoană interesată (autorităţi şi instituţii publice, ONG uri, organizaţii nonguvernamentale, instituţii de invăţământ, cercetare, agenţi economici, alte persoane fizice şi juridice) este invitată să facă propuneri de proiecte de mediu pentru a fi incluse in Planul Naţional de Acţiune pentru Protecţia Mediului (PNAPM). Domeniile vizate sunt diverse: de la proiecte vizând calitatea aerului, a apei, a solului, managementul deşeurilor, la cele privind biodiversitatea, dezvoltarea mediului urban şi rural, educaţia pentru mediu sau turismul ecologic.  Modelul propunerilor de proiecte, domeniile, codificarea  directivelor,  precum şi modul de completare a fişei pentru propunerea de proiect sunt disponibile la adresa apmis.anpm.ro, secţiunea Ultimele ştiri.  Valoarea minimă a fiecărui proiect de investiţie propus in cadrul PNAPM trebuie să depăşească suma de 210.000 ron.   

 

Propunerile de proiecte, in formatul specificat, cu toate rubricile completate,  vor fi transmise electronic  la APM Iaşi la adresa: office@apmis.anpm.ro. Ulterior, APM Iaşi le va transmite Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM) in vederea evaluării, selectării  şi prioritizării acestor proiecte ce au ca scop imbunătăţirea calităţii mediului.  

 

Date suplimentare

Planul Naţional de Acţiune pentru Protecţia Mediului este un instrument  de planificare in domeniul mediului in cadrul căruia este inclus un portofoliu de proiecte  considerate prioritare şi necesare pentru soluţionarea problemelor de mediu.  Revizuirea PNAPM a fost iniţiată în septembrie 2010 de către Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului. Procesul de revizuire are loc o dată la 3 ani, în baza modificărilor apărute la nivel naţional, în starea mediului, situaţia economico-socială şi în legislaţia de protecţie a mediului. Ultima variantă a PNAPM a fost realizată in anul 2007 şi aprobată in 2008. 


X

Clic aici pentru a închide hartaAlegeți un județ de pe hartă pentru a fi redirecționat spre autoritatea locală.