Despre noi > Ştiri

 Navigare

tipareste trimite pe mail

 Informare de presa: Concurs "Economia Verde: Te include si pe TINE?"

Detalii

Autor: APM Iaşi,
Adăugat: 2012-05-15 14:44:32
Ultima actualizare: 2012-05-15 14:44:32

 

Şcolile din judeţ, invitate să sărbătorească Ziua Mondială a Mediului prin colectare de deşeuri reciclabile

 

Agenţia pentru Protecţia Mediului Iaşiin parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi lansează  şcolilor din judeţ invitaţia de a participa la concursul de colectare a deşeurilor reciclabile (hârtie, plastic) cu tema „Economia verde: te include şi pe tine?”

 

Competiţia se desfăşoară  cu ocazia marcării Zilei Mondiale a Mediului  - 5 iunie 2012 şi  are ca scop o mai bună conştientizare la nivelul şcolii a necesităţii de reciclare a deşeurilor şi reducerea consumului de resurse  naturale concomitent cu imbunătăţirea calităţii mediului şi sănătăţii umane.   

 

Concursul se derulează in perioada 14 mai – 8 iunie 2012 şi include 4 etape:

  1. 14 - 21 mai: promovare  concurs;
  2. 21-25 mai: inscrierea şcolilor in concurs;
  3. 21 mai – 5 iunie: colectare deşeurilor, predarea acestora unui colector/valorificator autorizat şi furnizarea datelor catre APM Iaşi prin completarea on line a unui formular;
  4. 5 – 8 iunie: validarea datelor, stabilirea caştigătorilor şi premierea lor .

 

Premiile acordate şcolilor caştigătoare constau în  seturi de recipiente de interior pentru colectarea selectivă a deşeurilor precum şi seturi de mingi.  

Regulamentul concursului cu toate  informaţiile necesare  poate fi   accesat pe pagina web a APM Iaşi   http://apmis.anpm.ro   

Concursul este parte a unui program mai amplu de acţiuni  de informare-conştientizare - intitulat Zilele Mediului 2012  şi dedicat marcării Zilei Mondiale a Mediului  - pe care APM Iaşi şi partenerii săi doreşte să il organizeze in perioada 21 mai - 9 iunie. Scopul este acela de a aduce in atenţia publicului larg  nevoia de protejare  a mediului, de utilizare raţională a resurselor naturale, de reciclare, de reducere a poluării, cerinţe esenţiale pentru o viaţa mai bună  pentru noi   şi pentru generaţiile care vin.   

Director executiv,

Ing. Dănuţ PIRCHIU


X

Clic aici pentru a închide hartaAlegeți un județ de pe hartă pentru a fi redirecționat spre autoritatea locală.