Despre noi > Ştiri

 Navigare

tipareste trimite pe mail

  Încă 2 ECO-ŞCOLI în judeţul Iaşi

Detalii

Autor: APM Iaşi,
Adăugat: 2014-10-15 10:19:32
Ultima actualizare: 2014-10-15 10:19:32

 

13.10.2014

 

 Încă 2 ECO-ŞCOLI în judeţul Iaşi

 

Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iaşi şi Şcoala Gimnazială “Garabet Ibrăileanu” Târgu Frumos au primit Steagul Verde şi statutul de ECO-ŞCOALĂ în cadrul celei de a XVI-a ediţii a Seminarului Naţional “Parteneriat în educaţia pentru Mediu!”, organizat de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG) şi care a avut loc sâmbătă, 11 octombrie 2014, la Bucureşti.  Astfel,judeţul Iaşi se situează pe locul doi la nivel naţional cu 17 unităţi de învăţământ certificate ca ECO-ŞCOALĂ alături de judeţul Neamţ, după Suceava (40) şi înaintea Doljului (14). Elevul Cristian LISMAN (clasa a IV-a B) de la Şcoala gimnazială “Ion Neculce” Iaşi a fost premiat pentru implicarea exceţională în Programul Eco-Şcoală.

Aceste distincţii au fost acordate pentru derularea cu succes a programului ECO-ŞCOALĂ, unul dintre programele mondiale de educaţie pentru mediu coordonate de CCDG, program pentru implicarea copiilor/tinerilor în managementul mediului şi certificarea şcolilor care-l implementează.

Steagurile Verzi au fost acordate de invitatul special la Seminarul Naţional, Daniel SHAFFER, Directorul Executiv al Fundaţiei Mondiale de Educaţie pentru Mediu. Ceilalţi invitaţi au fost reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului Bucureşti şi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului Iaşi, Bacău şi Dolj.

De asemenea, şcolile din judeţul Iaşi s-au remarcat cu rezultate şi în cadrul  celorlalte programe mondiale şi naţionale de educaţie pentru mediu derulate de CCDG şi prezentate tot cu prilejul Seminarul Naţional: concursurile internaţionale Water Connects şi Tineri Reporteri pentru Mediu, concursurile naţionale Eco-Fotografia Anului şi Patrula Eco.

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Iaşi salută implicarea şcolilor în programe de educaţie de mediu şi felicită ECO-ŞCOLILE pentru rezultatele obţinute. Meritul este cu atât mai mare cu cât aceste activităţi presupun un volum ridicat de voluntariat. Amintim şi cu această ocazie că APM Iaşi susţine toate eforturile pentru educaţie de mediu.

 

Directorexecutiv,

Ing. Victor Bogdan DAVIDEANU

 

Ce este ECO ŞCOALA ?

ECO-ŞCOALA este un program internaţional care a pornit de la ideea implicării elevilor în rezolvarea problemelor locale de mediu. Programul a fost gândit să contribuie la creşterea gradului de conştientizare de către elevi a problemelor de mediu şi dezvoltării durabile, prin studiu în clasă şi acţiuni concrete în cadrul şcolii şi comunităţii.

Steagul Verde, premiu simbol al educaţiei pentru mediu, este acordat şcolilor care implementează cu succes programul.

Detalii pe http://www.ccdg.ro/programe/eco-scoala .

Lista ECO-ŞCOLILOR din judeţul Iaşi:

 1. Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 12, Iaşi
 2. Şcoala Gimnazială“Ion Neculce”, Iaşi
 3. Şcoala Primară“Vasile Conta”, Iaşi
 4. Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, Iaşi
 5. Colegiul Agricol şi de Industrie Alimentară“Vasile Adamachi”, Iaşi
 6. Colegiul Tehnic “Ioan C. Stefanescu”, Iaşi
 7. Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi”, Iaşi
 8. Colegiul Tehnic “Dimitrie Leonida”, Iaşi
 9. Colegiul Tehnic de Electronică şi Telecomunicaţii “Gheorghe Mârzescu”, Iaşi
 10. Liceul Tehnologic “Petru Poni”, Iaşi
 11. Liceul Teoretic de Informatică“Grigore Moisil”, Iaşi
 12. Liceul Teoretic “Dimitrie Cantemir”, Iaşi
 13. Liceul Teoretic “Miron Costin”, Iasi
 14. Liceul Tehnologic “Dumitru Popa”, Mogoşeşti
 15. Şcoala Gimnazială“Iordache Cantacuzino”, Paşcani
 16. Colegiul Naţional “Mihail Sadoveanu”, Paşcani
 17. Liceul Teoretic “Ion Neculce”, Târgu Frumos

 

Celelalte premii obţinute de şcolile din judeţul Iaşi:

Concursul internaţional Tineri Reporteri pentru Mediu, 2013/2014 – faza naţională, articole 15-18 ani: LOCUL 1From exploration to desolation, autor Diana DODU, prof. Doina Helene PARTENIE – Liceul Teoretic “Vasile Alecsandri”, Iaşi

Concursul internaţional Water Connects, ediţia a II-a, 2013/2014: MENŢIUNE – Şcoala gimnazială “Petru Rareş” Hîrlău “Influenţa apelor sulfuroase din Pârcovaci asupra germinaţiei şi creşterii unor plante de cultură specifice zonei” / Coord. Prof. Constantin Bogdan DORNEANU

Concursul naţional Eco-Fotografia Anului:

MENŢIUNE – Colegiul Agricol şi de Industrie Alimentară “Vasile Adamachi” Iaşi, autor: Alexandru TOMA (18 ani), prof. Coord. Doina GRĂDINARU, titlu fotografie: Cal pe malul Prutului.

PREMIU SPECIAL pentru înscrierea a mai mult de 100 de fotografii: Colegiul Agricol şi de Industrie Alimentară “Vasile Adamachi” Iaşi 

Concursul naţional Patrula Eco:

MENŢIUNE: Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea”, Paşcani

PREMIU SPECIALpentru cea mai activă Patrulă Eco din mediul rural: Şcoala Gimnazială Răchiteni, judeţul Iaşi

PREMIU SPECIAL pentru cea mai interesantă machetă Gospodăria Eco: Şcoala Gimnazială Răchiteni, judeţul Iaşi


X

Clic aici pentru a închide hartaAlegeți un județ de pe hartă pentru a fi redirecționat spre autoritatea locală.