Despre noi > Ştiri

 Navigare

tipareste trimite pe mail

 Comunicat de presa - Zilele Mediului la final

Detalii

Autor: APM Iaşi,
Adăugat: 2012-06-08 14:01:39
Ultima actualizare: 2012-06-08 14:24:46

 

Zilele Mediului, la final  

Sâmbată, 09.06.2012, in intervalul orar 10.30-11.30, in zona de agrement Cetăţuia din municipiul Iaşi, un grup de copii voluntari de la Palatul Copiilor Iaşi insotiţi de cadre didactice, de reprezentanţii APM Iaşi, Salubris şi Ecotic Bucureşti, vor distribui ieşenilor prezenţi, materiale informativ-educative privind colectarea selectivă a deşeurilor şi regulile de comportament la picnic. Pregătirea grupului de voluntari de la  Palatul Copiilor pentru această acţiune s-a făcut joi, 7 iunie, printr-un seminar tematic privind colectarea selectivă a deşeurilor reciclabile precum şi semnificaţia Zilei Mondiale a Mediului, seminar organizat si susţinut de către reprezentanţii Salubris, APM Iaşi şi Ecotic.

 

Acţiunea incheie seria de activităţi incluse in Programul „Zilele Mediului 2012 in judeţul Iaşi – Economia Verde: Te include şi pe tine?”, pe care Agenţia pentru Protecţia Mediului Iaşi şi partenerii săi le –a desfăşurat in perioada 21 mai – 10 iunie 2012,  pentru a  marca două dintre cele mai importante zile din calendarul ecologic: 22 Mai – Ziua Internaţională a Diversităţii Biologice şi 5 iunie – Ziua Mondială a Mediului. Activităţile diverse ale programului au avut ca scop aducerea in atenţia publicului larg  a nevoii de protejare  a mediului, de utilizare raţională a resurselor naturale, de reciclare, de reducere a poluării, cerinţe esenţiale pentru o viaţa mai bună  pentru noi   şi pentru generaţiile care vin.

 

Sperăm că am reuşit, prin acţiunile noastre, pe de o parte, să-i mobilizăm mai mult pe  cei care  ne-au aratat că ştiu şi că le pasă de mediul in care trăiesc şi, pe de altă parte, să trezim interesul celor care incă mai cred că protejarea mediului nu constituie o necesitate şi o prioritate. Zilele Mediului s-au incheiat, nu insă şi eforturile noastre, care trebuie să continue  solidar cu cei care ne sunt alături şi ne împărtăşesc crezul: protejând mediul, cu tot ceea ce conţine el în mod natural, ne protejăm de fapt, pe noi înşine ca specie, pe termen lung.

 

 

Director Executiv

Ing. Dănuţ PIRCHIU


X

Clic aici pentru a închide hartaAlegeți un județ de pe hartă pentru a fi redirecționat spre autoritatea locală.