Despre noi > Ştiri

 Navigare

tipareste trimite pe mail

 COMUNICAT DE PRESA - ÎMPREUNA PENTRU UN MEDIU MAI SANATOS!

Detalii

Autor: APM Iaşi,
Adăugat: 2013-10-24 15:55:58
Ultima actualizare: 2013-11-05 11:18:38

 

Comunicat de presă

Iaşi, 24.10.2013

Împreună pentru un mediu mai sănătos!

 

Agenţia pentru Protecţia Mediului Iaşi se află în procedura de actualizare  a Planului Local de Acţiune pentru Mediu (PLAM),instrumentul de sprijin al comunităţilor în stabilirea problemelor prioritare de mediu la nivel judeţean şi soluţionarea acestora.  

În acest sens, până pe 25 noiembrie 2013, aşteptăm propuneri de acţiuni sau proiecte din partea autorităţilor şi instituţiilor publice, a societăţii civile, agenţilor economici, cetăţenilor care se adresează categoriilor de probleme mediu identificate la nivelul judeţului Iaşi, care vor fi analizate în vederea includerii în PLAM-ul 2014 – 2018.

 Lista problemelor identficate şi ierarhizate, cât şi macheta pentru propunerile de proiecte sau acţiuni sunt postate pe site-ul instituţiei noatre http://apmis.anpm.ro/, la secţiunea „Dezvoltare Durabilă”. Propunerile vor fi transmise la adresa de e-mail: office@apmis.anpm.ro.

Odată finalizat, PLAM-ul 2014-2018 al judeţului Iaşi va contribui la îndeplinirea  obligaţiilor pe care România le are în domeniul protecţiei mediului şi va funcţiona ca instrument de fundamentare şi promovare, în vederea atragerii finanţării prin diferite programe, a proiectelor pe care le include.

Actualizarea PLAM-ului a demarat la începutul anului 2013 cu stabilirea structurilor organizatorice (Coordonatorul PLAM, Comitetul de Coordonare şi Grupul de Lucru) şi elaborarea profilului de mediu al judeţului, etapa în care au fost identificate şi ierarhizate problemele de mediu din judeţ.În momentul de faţă ne aflăm în etapaprogramului de acţiune în care vom stabili acţiunile şi proiectele care să rezolve problemele de mediu existente, pasul următor constând în implementarea şi monitorizarea acestui program. La expirarea perioadei de valabilitate a PLAM (anul 2018), se vor evalua rezultatele implementării acestuia, rezultate în funcţie de care se va face următoarea actualizare.

APM Iaşi coordonează activitatea de elaborare, monitorizare şi actualizare a PLAM în conformitate cu prevederile HG nr.1000/2012 privind reorganizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului şi a instituţiilor publice aflate in subordinea acesteia.

Informaţii suplimentare:http://apmis.anpm.ro/upload/110793_PLAM%202014-2018%20draft.pdf

Director Executiv

ing. Victor Bogdan DAVIDEANU


X

Clic aici pentru a închide hartaAlegeți un județ de pe hartă pentru a fi redirecționat spre autoritatea locală.