Despre noi > Ştiri

 Navigare

tipareste trimite pe mail

 APM Iasi - o noua sesiune de depunere a solicitarilor pentru atribuire in custodie a ariilor naturale protejate

Detalii

Autor: APM Iaşi,
Adăugat: 2013-09-19 09:16:52
Ultima actualizare: 2013-09-20 13:30:38

Documente ataşate

 19.09.2013

 O nouă sesiune de depunere a solicitărilor pentru atribuirea in custodie/administrare a ariilor naturale protejate

Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice  anunţă deschiderea celei de-a V-a  sesiuni de depunere a dosarelor pentru preluarea în custodie, respectiv administrare, a ariilor naturale protejate de interes naţional şi comunitar.

Dosarele vor fi întocmite în conformitate cu prevederileOM nr. 1470/2013 pentru aprobarea  Metodologiei de atribuire a administrării şi custodiei ariilor naturale protejate.

Pot depune solicitări  persoanele fizice şi juridice interesate, publice sau private,  care îndeplinesc  condiţiile impuse prin Ord. 1470/2013 referitoare la capacitatea tehnică, ştiinţifică şi financiară in vederea bunei administrări a ariilor naturale protejate.

Dosarele complete pentru preluarea în administrare se depun până la data de 16 octombrie 2013,  la sediul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice - Direcţia Managementul Ariilor Naturale Protejate, Bld. Libertăţii, Nr. 12, Sectorul 5, Bucureşti, în format electronic şi pe hârtie. Pentru preluarea in custodie a ariilor protejate din judeţul Iaşi care nu nesesită structuri de administrare, dosarele complete se depun de către cei interesaţi, in format electronic şi pe hârtie,  până la data de16 octombrie 2013, la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bacău,str. Oituz nr. 23(http://apmbc.anpm.ro) acestea urmând a fi analizate ulterior în cadrul comisiilor regionale, constituite conform prevederilor legale.

Pentru judeţul Iaşi, in cadrul acestei sesiuni se poate solicita preluarea in administrare  a sitului de  interes comunitar Natura 2000 ROSCI Râul PRUT cu rezervaţiile incluse, iar preluarea in custodie se poate solicita pentru alte  14 arii naturale protejate din care: 10 sunt situri Natura 2000  (cu rezervaţiile incluse )  şi 4 sunt arii naturale de interes naţional - rezervaţii naturale - declarate conform Legii 5/2000.

Mai multe detalii referitoare la sesiunea de depunere a solicitărilor precum şi listele ariilor protejate pentru care se pot depune dosarele se găsesc la  http://www.mmediu.ro/beta/domenii/protectia-naturii-2/arii-naturale-protejate/sesiunea-de-atribuire-5/

La acest moment, la nivelul judeţului Iaşi, din totalul de 25 situri NATURA 2000 (arii protejate de interes comunitar) şi 25 de rezervaţii naturale (arii protejate de interes naţional) existente, sunt preluate in custodie 10 situri NATURA 2000 şi cele 9  rezervaţii incluse in acestea.

 

Director executiv,

Ing. Victor Bogdan DAVIDEANU


X

Clic aici pentru a închide hartaAlegeți un județ de pe hartă pentru a fi redirecționat spre autoritatea locală.